Årets julkalender


De flesta har redan skrivit om det här - men inte jag! :)
Årets julkalender heter som de flesta redan vet Hotell Gyllene Knorren.
Jag tycker den verkar lovande!
Författarna som skrivit böckerna kalendern är baserad på är bra, och
den verkar ju påminna lite om Mysteriet på Greveholm i stilen.
De senaste åren tycker i alla fall jag att julkalendrarna inte varit mycket
att hänga i granen (hehe), så jag har stora förhoppningar på årets!Familjen Rantanen har fått nog av livet i storstan. Mamma Ritva (Maria Sid) och pappa Roger (Peter Engman) gillar inte sina jobb, storasyster Isadora (Linnea Firsching) tycker att allt är tråkigt och lillebror Ingo (Buster Isitt) får inte ha något husdjur i lägenheten. Därför blir alla glada när det visar sig att Roger har köpt ett gammalt charmigt hotell i Östra Glesbygden, Hotell Gyllene Orren. Det blir en chans för hela familjen att börja om och de lämnar staden med drömmar om det idylliska livet på landet.

Det visar sig snart att säljarna av hotellet, familjen Grossman, inte har sagt hela sanningen. Till exempel att den nya motorvägen inte passerar hotellet, eller att de själva startat ett nytt och lyxigt hotell vid motorvägen. Ett hotell som tar alla potentiella gäster från Hotell Gyllene Orren.

Familjen Rantanen tänker få sitt hotell att fungera! Men det är inte så lätt att övertyga de få gäster som kommer om hotellets förträfflighet. Särskilt inte om man inte har någon mat, eller om det sover en gris i gästens säng, eller när mystiska gäster smyger omkring med kartor och rykten går om spöken på rum 13. Men tillsammans kämpar de för att få hotell Gyllene Orren (eller Gyllene Knorren, som det kommer att kallas när den övernattande lokaltidningen hittat en gris i sin säng) på fötter. På vägen skaffar sig Ingo ett hemligt husdjur och Isadora finner en vän i konkurrenten Grossmans son Tony (Axel Karlsson).

Manusförfattarna Måns Gahrton och Johan Unenge har skrivit böckerna som manus bygger på. Liksom deras tidigare bokserier (Eva & Adam, Ronny & Julia, Livet enligt Rosa) så har böckerna om Hotell Gyllene Knorren blivit läsarsuccéer.

Mamma Ritva spelas av Maria Sid som spelat Annika i populära ?Livet i Fagervik?. Peter Engman har gjort en lång rad dramaroller i SVT, senast i ?Sthlm? där han spelade huvudrollen i ett av de fristående avsnitten. Regissören Mikael Syrén har många strängar på sin lyra och har tidigare bland annat regisserat delar av ?Livet i Fagervik? och ?Kvarteret Skatan?.

Julkalendern Hotell Gyllene Knorren produceras av SF i samproduktion med SVT, Filmregion Stockholm-Mälardalen, Chimney Pot och Stream & Co.

I rollerna:
Roger Rantanen - Peter Engman
Ritva Rantanen - Maria Sid
Isadora Rantanen - Linnea Firsching
Ingo Rantanen - Buster Isitt
Henning Grossman - Simon Norrthon
Amelia Grossman - Karin Bergquist
Tony Grossman - Axel Karlsson
m.fl

Fakta:
Format: 24 x 15 min
Manus: Måns Gahrton och Johan Unenge
Regi: Mikael Syrén
Foto: Tomaz Blanck
Scenograf: Maria Sohlman Wikman
Kostym: Cilla Rörby
Mask: Jenny Fred
Projektledare SVT: Lisa Andrae
Producent: Johanna Bergenstråhle

Källa


Kommentarer
Postat av: Luva

Jag hoppas så på årets julkalender:D! Det måste infinna sig den där mysiga stämningen när man sätter sig i soffan och introt drar igång, annars har de inte lyckats!:D

2010-10-20 » 15:14:05 URL: http://luvasmagiskajul.blogg.se/
Postat av: Axelina

Ska verkligen bli spännande!! Dock är jag fortfarande orolig över julstämningen.. Är det någon som vet om den utspelar sig i juletider? Annars blir jag ledsen.. haha!

2010-10-20 » 15:36:16 URL: http://ourchristmas.blogg.se/
Postat av: Thulan

Jag har stora förhoppningar på årets julkalender. Har knappt tittat på julkalendern de senaste 10 åren för jag tycker att de har varit så dåliga och helt utan julkänsla. Storyn verkar bra och får de bara in mycket julkänsla så kan det bli en ny klassiker=) Är lite rädd för att det ska bli som tidigare år men skådisar som överspelar och en massa specialeffekter som förstör.

2010-10-20 » 16:24:19 URL: http://minvitajul.blogspot.com
Postat av: Lisa

Bara det är SNÖ i den :) utan snö känns det som magplask! Då kan dom lika gärna sända på sommaren... jag har inga förhoppningar på årets, kommer tro den är dålig till motsatsen bevisats ;) låter bra ni är optimisiska, då lutar den åt rätt håll.

2010-10-20 » 21:19:54 URL: http://lisasjul.blogg.se/
Postat av: Pyret

Hej!Här är jag, den riktiga Pyret, med min helt nya hemsida.

Jag medverkar i långfilmen "Hotell Gyllene Knorren"

men tyvärr inte i julkalendern. Filmen kommer i februari 2011 och

är i samma koncept som julkalendern.

Kika in till mig vetja!/Pyret

2010-10-29 » 16:26:30 URL: http://minigrisen-pyret.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: