Tomtar och Troll: Den hemliga kammaren





Tomtar och Troll: Den hemliga kammaren är en svensk/amerikansk 3D-animerad film från 2008 med röster av bl.a. Peter Stormare, Hans Alfredsson, Lill Lindfors och Dogge Doggelito.
Den handlar om Junior, en ung tomte som hellre vill ägna sig åt sina många uppfinningar än att ta över sin fars plats som chefstomte. När skogens troll stjäl matransonen för vintern tvingas Junior tillsammans med kråkan Smygis ge sig ut på ett äventyr för att få tillbaka maten, och på samma gång ta på sig ansvaret för skogsdjurens överlevnad.

Filmen fick mycket uppmärksamhet när den kom ut, och jag har varit sugen på att se den länge. Tyvärr levde den inte alls upp till mina förhoppningar.
Handlingen var inte särskilt bra, jag sympatiserade inte nämnvärt med någon av karaktärerna och det kändes mest som en dålig nyversion av Trolltyg i Tomteskogen.
Sen förstår jag inte heller hur vi svenskar, som jag upplever ligger långt före i filmindustrin än Finland, kan göra en så dåligt animerad film medan Finland levererar en film som Niko?
Nej, det kändes mer som ett dataspel med dålig grafik. 1-0 till Finland!

Tomtar och Troll får 1,5 av 5 pepparkakor.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Vad trist! alltir tråkigt när man sett fram emot någon film och den visar sig vara dålig. :S

2010-10-11 » 11:26:53 URL: http://arildsdottir.blogg.se/
Postat av: Stockholmsjul

Synd att den var dålig. Niko ska jag se i jul! Har höga förhoppningar på den :)

2010-10-11 » 15:47:43 URL: http://stockholmsjul.blogg.se/
Postat av: Hanneles jul-paradis

Låter som något för mej :)

2010-10-11 » 18:12:28 URL: http://hannelestraditioner.blogspot.com/
Postat av: Elina

oj vad lost jag måste vara, har aldrig hört talas om den!:O Idag trillade det ner 5 nya julfilmer i min brevlåda, måste ju bättra på min samling, haha!

2010-10-12 » 11:08:47 URL: http://ourchristmas.blogg.se/
Postat av: (Ax)Elina;P haha

SV: tack! Haha, jag är jättedålig på design, det var kusinen som gjorde den (andra ägaren av bloggen, haha) Men jag tror hon använde en färdig mall, så ändrade vi lite typsnitt och färg och så! Tycker din är riktigt mysig redan nu!



jag köpte Nu är det jul igen 2 och 3, Ett päron till farsa firar jul, I saw mommy kissing santa claus, och Itzhaks julevangelium:) Skitbilliga på Ginza!

2010-10-12 » 12:21:33 URL: http://ourchristmas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: